Povijest bolesti

P

Vulić je u Povijesti bolesti opisao lik mladog autsajdera koji konzekventno odbija sudjelovati u društvenim igrokazima. Vulićev alter ego je tvrdoglavo usmjeren na sebe i vlastito tijelo koje ga u jednom trenutku izdaje, što rezultira nekim od najboljih stranica ove iznimno zanimljive knjige.”

Gordan Duhaček, tportal

“Vulićeva Povijest bolesti, budimo posve iskreni, nije me pretjerano oduševila. Sva ta kroz roman provučena pitanja o smislu, egzistencijalni horori i nihilizam, doista nisu ništa novo, a negdje na polovici knjige postaju i predvidljivo zamorni. No, Vulićev roman daje nekoliko signala koji govore u prilog tezi kako je riječ o pripovjedaču kojeg ne treba olako mimoići. Osim konciznoga stila, dorađenosti, dosljednosti u isfuravanju odabranog koncepta i izravnosti u nazivanju stvari pravim imenom, on se naime odlično snalazi s ironijom i crnim humorom koji romanu dodaju više nego potreban začin i zbog kojih je posve jasno zbog čega je ovome autoru na promociji govorio baš Zoran Ferić.
Povijest bolesti zapravo je vrlo solidan eksperiment koji ne računa na široku prihvaćenost i čitanost, više na to da se ostane dosljedan konceptu vlastitog mikrokozmosa, u literaturi i u stvarnom svijetu.”

Jagna Pogačnik, Moderna Vremena

Izdavač: SysPrint, lipanj 2010.
Urednik: Marinko Koščec

Fresh!