Priča iz Zbornika

P

VATIKANSKA POLICIJA

Bilo je ljeto, početak osmoga mjeseca, kad je šest opatica prolazilo ulicom. Prelazile su cestu gledajući lijevo desno, pa trčeći ubrzanim pokretima nogu koji se nisu vidjeli pod crnim haljama. Najdeblja je nalikovala na trudnicu i progovorila:

            – U jebote, kako je vruće, a mi moramo nositi ove crne kurce od uniforme.

            – Prokletnici, pička im materina krvava, imaju aute i klimu, a mi moramo pješice – rekla je opatica sa uvjerljivo najvećim grudima u cijeloj grupi misleći na svećenike, a dvije su se mlade opatice sada zasmijuljule i još više približile jedna drugoj. Stigle su prije tjedan dana u župu i uvijek se držale zajedno.

            Pretrčavši preko ceste dosegle su ulaz samostana i odškrinuvši stranicu masivnih vrata ušle u vlažnu hladnoću samostanske kuće. Prekrižile su se pred raspelom ispred kojeg se na slici sjajila žena sa otvorenim srcem i krenule svaka u svoju sobu skinuti halje kako bi se osvježile.

            Dvije mlade opatice su se rastale na ulasku u sobe, i jedna je zatvorivši vrata odmah skinula halju sa sebe i bacila je na krevet. Ostala je u grudnjaku i gaćicama, pa uhvatila novine i mahala prema licu kako bi se ohladila. Bila je mlada, i građena za topless bar, a ne za samostan. Osjećala je užitak u svakom dodiru zraka sa njenom kožom i dugo je tako mahala gledajući kroz prozor kako po usijanoj ulici prolaze zaljubljeni parovi, psi lutalice i starice savijene kičme. 

            Otvorila je ladicu komode i izvadile sve iz nje. Podigla je lažni pod i tamo ju je dočekalo njeno novo kupaće odijelo, grudnjak sa tanga gaćicama. Pomaknula se do zrcala i postavila grudnjak kupaćeg kostima preko sebe držeći ga jednom rukom. Stavila je i gaćice. Gledala se dugo u ogledalu okrečući se i gledajući se iz svih kuteva.

            Netko je pokucao na vrata i ona je u panici pokušala navući halju preko glave. Sve joj je nekako zapelo, nije je uspjela obući, a vrata su se otvorila. To je bila njena prijateljica.

            – Kujo glupa, nemoj to raditi više. Usrala sam se.

            – Daj me nemoj jebat – odgovorila joj je prijateljica – Jel ideš danas opet na plažu?

            – Naravno.

            – Uhvatiće te kad tad. – Rekla je i tren kasnije su se zajedno nasmijale.

            – A di si ga kupila?

            – Kaj badić?

            – Da.

            – Na placu.

            – Baš je jeben.

            Uskoro je izlazila iz samostana u halji i brzo se udaljavala od samostana. U daljnjoj ulici je ušla u prvi haustor i skinula halju sa sebe. Još uvijek nije nestao onaj gorući osjećaj da radi nešto pogrešno. Spremila je presavijenu halju u torbu i ostala u od znoja pripijenoj ljetnoj haljini ispod koje se nazirao kupaći kostim.

            Kostim je bio šarene boje, u spiralama poput kupovnog sladoleda u dva okusa. Nosila je tanga gaćice, te su joj obrazi guzova izgledali jestivo.

            Izabrala je udaljenu plažu, do koje treba ići preko stijena i kroz borik, i tamo postavila ručnik na šljunak. Nije vidjela nikoga, prvo je gledala u more, zatim sjela i skupila stopala, za deset minuta već je spavala ispružena i spokojna sa drugim ručnikom preko lica.

            Kada joj je pala kap vode na ruku, prenula se iz snatrenja na suncu i u prestrašenom trzaju digla glavu u zrak. Kada je maknula ručnik vidjela je preplanulog mladića koji je rekao:

            – Pardon. – A ona je rekla:

            – Ništa. Ništa.

            Deset minuta kasnije oni su pričali, ona je rekla da radi na placu, dvadeset minuta kasnije ona mu je pušila, dvadeset i tri minute kasnije on joj je svršio u usta, a ona je brzo pobjegla iskoristivši njegovu trenutnu slabost uzrokovanu orgazmom.

            Trčala je cijelim putem do samostana, čak je gotovo zaboravila obući halju, prebacila ju je preko glave tek ulicu do samostana. Ušla je naglo otvorivši vrata, otrčala uz štenge i sakrila se u sobi. Kada je vidjela svoju prijateljicu, sve joj je ispričala, te je tu noć teško spavala.

            Sad je već bila sredina osmog mjeseca kada su se pet opatica vraćale ulicom prema samostanu.

            – Ti siromasi, svaki dan smrde kao da sutra neće doći. – Rekla je opatica sa najdužim nosom i prekratkom haljom koja nije pokrivala članke na nogama.

            – Ja im nebi pomagala da ne moram.

            Opatica koja je bila najstarija se samo prekrižila pogledavši u plavo nebo kojim su krstarili avioni. Dvije su se mlade opatice koje su prije tri tjedna stigle u župu sada zasmijuljule i još više približile jedna drugoj.

            Dva tjedna nakon događaja na plaži, još uvijek je gledala sa nostalgijom u ladicu gdje se skrivao badić. Otvorila su se vrata i ušla je njena mlada prijateljica. Kada joj je ispričala da će i danas na plažu, prijateljici je preletjela čudna grimasa preko lica, te je rekla:

            – Nemoj. Čak sam čula da Vatikanska policija nešto sprema. Radije nemoj.

            – Idem. Dosta mi je. Idem.

            Kada je izlazila, okrenula se i vidjela prijateljicu kako je gleda sa prozora. Nije mahnula, već brzo nestala za uglom. Na plaži je sjela na ručnik među gomilom, pokrila se ručnikom po glavi i gledala muškarcima u prepone. Nije znala što to znači sa Vatikanskom policijom, nikada to nije čula, kada joj je misli presjekao momak koji joj je rekao:

            – Nisam te prije tu vidio.- Ona je odgovorila:

            – Nisi.

            Za dvadeset minuta su šetali prema usamljenoj plaži, za dvadeset pet minuta na pola puta do plaže ona je imala njegov kurac u ustima, u tridesetoj minuti joj je on svršio u usta i pao u nesvijet prilikom orgazma jer se izvježbala. Ona je iskoristila priliku i pobjegla brže bolje natrag u samostan.

            Nakon tri dana je čula neki razgovor o Vatikanskoj policiji, kada je pitala tko je to, rekli su joj da bolje ne pita. Nakon tjedan dana je izašla iz sobe, kada ju je nastojnica brzo ugurala natrag, ali je vidjela kako prolaze dva muškarca u uniformi, a jedan ju je zlokobno pogledao. Samo je čula nadstojničine riječi:

            – Kod nas toga nema. – I vrata su se zatvorila.

            Kada je kasnije pitala svoje kolegice tko je to bio, svi su joj rekli da ne pita stvari koje joj se ne tiču, ali i neka se čuva. Ipak joj je jedna opatica ispričala uznemirujuću priču o njenoj promiskuitetnoj kolegici u redu koja je netragom nestala nakon što je Vatikanska policija pojavila u njenom bivšem samostanu da istraži njeno ponašanje.

Nakon nekoliko dana brige i grozničavog strepljenja pozvala je prijateljicu i rekla joj da ne može više izdržati i da ide na plažu. Prijateljica je nakon duže šutnje rekla da neka radi što želi, i otišla.

            Na plaži je ovaj put radije otišla malo dalje, gdje je mislila da nikoga nema, ali je ponovno srela momka kojem je prvom pušila ono kada se legla i stavila ručnik na glavu. On ju je upitao gdje je bila, a ona je rekla:

            – Kod bake.

            Bilo im je lijepo, čak su se okupali zajedno, a onda je gurnuo ruku u njenu torbu i pitao da li ima vode unutra. Ona je prestrašeno rekla:

            – Ne! – Izvukla mu ruku van iz torbe dok nije vidio crkvenu halju, i počela mu pušiti da mu odvuče pozornost. I pušeći, palo joj je na pamet mnogo stvari. Možda je pogledao slučajno, pomislila je i pljunula na njegova jaja, a možda je iz Vatikanske policije. Sisala je jaja i nije bila sigurna što da radi. Pogledala je prema gore, njemu su se vidjele samo bjeloočnice jer je bio u transu. Ovaj put nije željela riskirati. Izvadila je jaja iz usta i udarila ga odozgora u dignutu kitu tako da je nešto krcnulo, a kita je sada stajala prema dolje. Zjenice su se zasuzile u njegovim očima, a ona je trčala prema samostanu plačući jer se osjećala krivom.

            Obukla je halju, plakala i dalje, išla je okolnim putem i razmišljala o tome što je učinila. Prišavši vratima samostana trebala joj je cijela minuta da dođe k sebi, a zatim je otvorila vrata. Čim je ušla netko ju je zgrabio za zglob ruke koju je gurnula u mrak prednje prostorije. Upalilo se svijetlo, a tamo je bila Vatikanska policija, jedan ju je sada primio i za drugu ruku.

            – Skinite je! – Čuo se zapovijedni glas, i halja kao da je sama od sebe poletjela u zrak preko njene glave. Ostala je samo u badiću. Onaj koji se činio kao glavni je prišao i rekao joj:

            – Hukni! – On je huknula, on je pomirišao i rekao:

            – Da, pušila je kurac. Sumnje su potvrđene.

            Slomila se i pala na pod plačući, kada je vidjela svoju prijateljicu na stubama kako je gleda. Zavapila je:

            – Pomozi mi! – Ali čuo se samo smijeh.

            – Da ti pomognem? Pušiš kurce okolo, izdaješ svoje sestrinstvo, izdala si i mene osobno. Ja sam ih zvala, tako ti i treba. – A zatim joj je šapnula na uho približivši se:

            – Tako ti i treba kada ti ja nisam dovoljna.

            Vatikanska policija ju je odvela u svoje podrume sa spravama za mučenje i nekima za pružanje užitka. Ispitivanje je bilo brutalno, čak ga i neki stariji vatikanski policajci nisu mogli gledati. Njoj je iskreno bilo žao onog momka kojem je slomila penis.

            Na kraju je nakon tretmana priznala da je bila i na orgijama, premda nije. Priznala je da je imala odnose sa 63 osobe, premda ih je bilo samo dvadesetak. Na kraju je preminula bizarnom smrću koja se u službenim dokumentima navodila kao dehidracija, premda uopće nije bilo tako.

Fresh!